Grad

Slobodan grad: Ministarstvo zdravlja da saopšti da li je dr Aleksandar Radulović kovid-pozitvan

18-06-2020 13:57

Udruženje građana “Slobodan grad” danas je saopštilo da od Ministarstva zdravlja i pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo očekuje da javnost Subotice izveste o zdravstvenom stanju dr Aleksandra Radulovića, načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva u subotičkoj bolnici.

“Sajt Slobodna Subotica izvestio je građane Subotice da je virus kovid-19 prodro u subotičku bolnicu, u vreme kada su zvanični organi u gradu ćutali o tome, pokušavajući očigledno da čitav slučaj zataškaju. Gradonačelnik je čak bio saopštio da pomenuta informacija nije istinita, da bi, odmah potom, pod pritiskom javnosti i informacija objavljenih na Slobodnoj Subotici, subotička bolnica priznala da je troje pripadnika osoblja sa pomenutog odeljenja ipak zaraženo novim koronavirusom.

Sajt Slobodna Subotica preneo je i informaciju, dobijenu od Kliničko-bolničkog centra “dr Dragiša Mišović” iz Beograda, da je test dr Aleksandra Radulovića na prisustvo kovida 19 bio pozitivan. Dan nakon što je to objavljeno, KBC “Dr Dragiša Mišović” je izvestio Slobodnu Suboticu da je objavljena informacija tačna, odnosno da je test dr Radulovića na prisustvo novog koronavirusa zaista bio pozitivan, ali da je dan kasnije bio negativan.

Naše udruženje smatra da javnost Subotice ima pravo da zna da li je dr Radulović u ovom trenutku u izolaciji i kakvo mu je zdravstvenmo stanje, tim pre što je jedna od negovih pacijentkinja, ona koju je pregledao dvadesetog maja, bila potom kovid-pozitivna i smeštena na odeljenje intenzivne nege u Novom Sadu.

Podsećamo javnost i da je dr Radulović, u vidno bolesnom stanju, obavio dva carska reza 27. maja”, kaže se u saopštenju Slobodnog grada.