Grad

Okončano veštačenje telefona subotičke doktorice

17-06-2020 20:07

Nemanja Šarčević: "Očekujemo oštru i odlučnu reakciju države!".

Veštačenje telefona doktorice, kojoj je direktor subotičke bolnice Slobodan Puškar slao svoje privatne slike, na kojima se vidi sa uperenim pištoljem, okončano je i ona će svoj telefon dobiti u ponedeljak u novosadskoj policiji.

- Za sada smo veoma zadovoljni raspletom ovog slučaja. Udruženje građana "Slobodan grad" juče je poslalo slike, na kojima se vidi Puškar sa uperenim pištoljem, na oko sto zvaničnih imejl adresa državnih organa. Očekujemo oštru i odlučnu reakciju države. Država ne sme da dopusti da zdravstvenu ustanovu bilo gde, pa i u Subotici, vodi osoba koja u trenucima pojačanih emocija, ma kakve one bile, uzme pištolj u ruke da bi ga uperio u bilo šta i tako se slikao. Juče nas je Vlada Srbije ekspresno obavestila da je formiran zvaničan predmet u vezi Puškarevih slika koji je prosleđen MUP-u i Ministarstvu zdravlja. Potom nas je tužilaštvo obavestilo da policija u Novom Sadu poseduje sporne slike, a upravo smo saznali da je veštačenje okončano. Puškareva tvrdnja da je meta kampanje i da su slike foto-montaža je potez očajnika. Očekujem da država reaguje u najkraćem mogućem roku - kaže Nemanja Šarčević, predsednik Udruženja građana "Slobodan grad".

Branko M. Žujović, urednik našeg sajta, izjavio je da je ponosan na redakciju Slobodne Subotice koja se uzdržala, ne objavivši Puškareve slike.

- I mi, kao redakcija, ali i Slobodan grad kao udruženje građana, postupili smo u skladu sa profesionalnim normama novinarskog posla i opšte etike. Očekujem da tužilaštvo munjevito reaguje i ne dozvoli da osoba koja se slika sa uperenim oružjem, naročito u trenucima emotivnih krajnosti ma kakve one da su, ikada više nađe na bilo kojoj javnoj funkciji u Subotici. Očekujem da kolege iskazivanjem solidarnosti zaštite Spomenku Konstantinović od Puškareve lične osvete, budući da ovaj cele ove nedelje, premda Spomenka Konstantinović nije naš izvor informacija, pokušava da je smeni sa mesta načelnice odeljenja oftalmologije u subotičkoj bolnici. Podsećam da mu je policija prethodno zabranila da prilazi Konstantinovićevoj i da mu je zbog toga oduzeto lično naoružanje - kaže Žujović.