Grad

Predsedništvo GO Narodne stranke: Itekako nas zanima sudbina Ulice braće Radić

05-11-2019 17:01

Ivana Ćatipović se nalazi u ozbiljnom sukobu interesa i istupila je u vlastito ime. Sloboda mišljenja je vrlina Narodne stranke, ali pojedinac bez relevantne podrške ne može da istupa ispred celog Gradskog odbora.

Ivana Ćatipović, potpredsednica našeg Gradskog odbora, zaposlena je u DG gradnji. Stoga se, kada istupa u javnosti po pitanju nedozvoljenog rušenja kuća u Ulici braće Radić, nalazi u ozbiljnom sukobu interesa, zato što je DG gradnja tamo investitor, kaže se u saopštenju Predsedništva Gradskog odbora Narodne stranke u Subotici.

„Narodna stranka je itekako zainteresovana za sudbinu Ulice braće Radić, kao zaštićenog kulturnog dobra. Za nas je zaštićeno nasleđe grada itekako važno.

Ivana Ćatipović je od petka pokušavala da spreči objavljivanje detalja o ovom slučaju, a kada to nije uspela preduzela je privatnu akciju. Niko iz Gradskog odbora nije podržao privatne stavove Ivane Ćatipović koja je, očigledno, izložena velikim pritiscima.

Sloboda mišljenja je vrlina Narodne stranke, ali pojedinac bez relevantne podrške ne može da istupa u ime celog Gradskog odbora.

Ivanino izdvojeno mišljenje, objavljeno u formi saopštenja, poštujemo u svetlu pomenute političke, odnosno stranačke slobode da deluje u skladu sa ličnim uverenjima.

Smatramo da je Ivana Ćatipović pre objave saopštenja trebalo da zakaže sastanak Gradskog odbora i proveri uživa li podršku kolega. Ovako se njen samoinicijativani izlazak u javnost, u ime stranke, može razumeti kao nepoštovanje kolega iz Gradskog odbora“, kaže se u saopštenju Predsedništva Gradskog odbora Narodne stranke u Subotici.